Urologie

Flux RSS

No RSS feed added

Metionina Gel 50gr +

Metionina Gel 50gr

21.50 Lei tva incl.

#90131

Produs nou

ATENȚIE : Ultimele bucăți în stoc !

Adăugaţi la lista dorinţelor

COMPOZITIE:

100 g gel contin:

DL-Metionina …………………………………………. 8 g

Benzoat de sodiu..……………………………………..… 1 g

Excipient q.s.ad………………………..………..……. 100 g

ACTIUNE FARMACOTERAPEUTICA:

DL-metionina este un aminoacid esential cu sulf care actioneaza in metabolismul lipidelor si proteinelor. Previne sau corecteaza grasimile la nivelul ficatului prin eliberarea deficitului de colina in protectia ficatului. Are efect acidifiant asupra urinei.

SPECII TINTA:

Caini, pisici.

INDICATII:

Tratamentul adjuvant sau preventiv in urolitiaza la pisici si caini. Reduce mirosul amoniacal al urinei. Sursa suplimentara de metionina, necesara ficatului.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

Se administreaza pe cale orala. Pentru a stimula interesul animalului se pune o cantitate mica de METIONINA GEL pe nas sau direct in cavitatea bucala a acestuia. Palatabilitatea extrem de ridicata a produsului METIONINA GEL determina animalul sa il consume cu placere. O lingurita de METIONINA GEL (cca. 5 grame)  contine 400 mg dl-Metionina (5,36 mEq ).

Doza recomandata:

Pisici: 1/2 – 1 lingurita pe zi.

Caini: 1 lingurita pe zi.

CONTRAINDICATII, PRECAUTII ŞI REACTII ADVERSE:

Nu se utilizeaza concomitent cu alte medicamente de acidifiere a urinei. Nu se utilizeaza pentru animalele cu afectiuni hepatice sau renale. Nu se utilizeaza pentru animalele gestante sau in perioada de lactatie. Nu se utilizeaza pentru animalele mai mici de 1 an. Pot sa apara tulburari gastrointestinale; administrat cu hrana, aceste efecte se diminueaza si eficacitatea produsului creste. Metionina poate cauza anemie hemolitica la pisici.

Medicamentele de acidifiere a urinei pot creste excretia renala a chinidinei. Medicamentele de acidifiere a urinei pot diminua eficacitatea aminoglicozidelor si eritromicinei in tratarea infectiilor bacteriene ale tractului urinar. In cazul supradozarii pot sa apara anorexia, methemoglobinemia, ataxia si cianoza.

TIMP DE AŞTEPTARE:

Nu este cazul.

CONDITII DE PASTRARE:

A se pastra la temperatura mai mica de 25°C. A se pastra tubul bine inchis.

MOD DE PREZENTARE

Tuburi cu 60 g produs. Fiecare tub este ambalat intr-o cutie de carton.

PRODUCATOR: S.C. PASTEUR – FILIALA FILIPEŞTI

Scrie o recenzie

Metionina Gel 50gr

Metionina Gel 50gr

Compare