Categorii

Flux RSS

No RSS feed added

Vrei sa adopti un caine din adapost?

Vrei sa adopti un caine din adapost?

Nu cred ca mai e un secret, pentru cititorii mei fideli, ca ma topesc de fiecare data cand vad un catelus abandonat sau chinuit. Timeline-ul profilului meu de facebook este plin de anunturi cu patrupede pierdute sau abandonate. Am spus si ma repet: cui nu-i convine, exista un buton care sa il ajute sa evite postarile mele. Eu nu pot sa nu dau share cand vad un sufletel inghetat, flamand sau batut de oamenii care ar trebui sa ii poarte de grija. Nici nu vreau sa reproduc in cuvinte ceea ce simt ca merita acei oameni. Cert e ca stiu ca exista si multe persoane cu suflet bun care au adoptat sau doresc sa adopte un catel si sa ii ofere o familie si o viata decenta. Vrei sa adopti un catel dintr-un adapost si nu stii cum trebuie sa procedezi? Afli acum!

In primul rand, trebuie sa ai peste 18 ani. Daca esti minor, musai sa fii insotit de parinte sau de tutorele legal, care sa dea cu subsemnatul pentru tine. Atentie! Cainele nu e o jucarie pe care o poti arunca atunci cand te-ai plictisit de ea! Gandeste-te bine si mai bine nu il adopta daca nu esti dispus sa il pastrezi definitiv.

Apoi, trebuie facuta dovada domiciliului unde va locui cainele. Aici iti trebuie de regula actul casei. Trebuie sa mai ai la tine buletinul tau in original si o copie care, din cate stiu, ramane acolo.

Mai ai nevoie de o dovada ca ai un venit sigur. Poti folosi talonul de pensie, adeverinta de venit sau un extras de cont.

Care sunt avantajele adoptiei unui catel dintr-un adapost? Pe langa multumirea ta sufleteasca de a fi salvat un catel de la chinuri, frig si foame, te alegi cu un prieten credincios pe viata si vei avea parte de multe zambete atunci cand va veni sa te salute, cand te intorci obosit de la munca, sau te joci cu el. In plus, multe din serviciile pe care proprietarii obisnuiti de caini le platesc, tu le primesti gratuit. Astfel: ASPA(Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor) are obligatia sa deparaziteze intern si extern cainele, sa il sterilizeze, sa il vaccineze, sa il microcipeze, sa ii faca carnet de sanatate si sa il introduca in Registrul de Evidenta a Cainilor cu Stapan(RECS). Toate aceste servicii sunt GRATUITE. Tu iei acasa un catel sanatos, vaccinat si “in regula” din punct de vedere legal. Nu-ti mai ramane decat sa il hranesti, sa il iubesti si sa ii faci vaccinul anual. Un suflet te asteapta sa il iei ACASA!

Sursa: Caietul-Cristinei.Ro

Compare