Externe

Flux RSS

No RSS feed added

Frontline Combo S 2 -10 kg - 1 Pipeta +

Frontline Combo S 2 -10 kg - 1 Pipeta

41.20 Lei tva incl.

6830228

Produs nou

FRONTLINE COMBO SPOT ON CAINE S

Soluție antiparazitară de uz extern pentru câini de talie mică 2÷ 10 kg, împotriva puricilor, căpușelor și păduchilor, cu aplicare spot on.

Mai multe detalii

Adăugaţi la lista dorinţelor

NUMELE ŞI ADRESA DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE COMERCIALIZARE ŞI A DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE FABRICARE, RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIILOR DE PRODUS, DACĂ SUNT DIFERITE:

Numele şi adresa deţinătorului autorizaţiei de comercializare MERIAL 29, Avenue Tony Garnier 69007 Lyon - Franţa Numele şi adresa deţinătorului autorizaţiei de fabricare, responsabil pentru eliberarea seriilor de produs MERIAL 4 chemin du Calquet 31300 Toulouse Franţa .

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR FRONTLINE COMBO SPOT ON CÂINE S FIPRONIL (S) METOPREN 3. DECLARAREA SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE:

Fiecare pipetă de 0,67 ml conţine:

               – Substanţe active: Fipronil......................................................................….....67,00 mg [S]

               – Metopren.............................................................…..60,30 mg

Excipienţi:

               – Butilhidroxianizol (E320) …………………………………...0,13 mg

               – Butilhidroxitoluen (E321) ……………………………….. …0,07 mg

Frontline Combo Spot On Câine S este o soluţie limpede de culoarea chihlimbarului.

INDICAŢIE (INDICAŢII):

Pentru tratarea câinilor cu o greutate corporală între 2 – 10 kg - Se va utiliza împotriva infestaţiilor cu purici, exclusiv sau în combinaţie cu căpuşe şi/sau păduchi..

               – Elimină puricii (Ctenocephalides spp.). Durata protecţiei împotriva unei noi infestaţii cu purici este de 8 săptămâni. Previne înmulţirea puricilor prin inhibarea dezvoltării ouălor (activitate ovicidă) şi a larvelor şi pupelor (activitate larvicidă) ieşite din ouăle depuse de puricii adulţi, timp de 8 săptămâni de la aplicare.

               – Elimină căpuşele (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus).Produsul are o eficienţă acaricidă de până la 4 săptămâni împotriva căpuşelor.

               – Elimină păduchii (Trichodectes canis) Produsul poate face parte din strategia de tratament pentru controlul dermatitei alergice provocate de purici (DAP). 

CONTRAINDICAŢII:

În absenţa studiilor , se recomandă ca produsul să nu se administreze la câini mai mici de 8 săptămâni/ sau care cântăresc mai puţin de 2kg. A nu se utiliza la animale bolnave (boli sistemice, febră) sau în convalescenţă. A nu se utiliza la iepuri, deoarece poate produce reacţii adverse şi chiar moartea animalului. Acest produs este special creat pentru câini. A nu se utiliza la pisici, deoarece poate provoca supradozarea.

REACŢII ADVERSE:

Dintre reacţiile adverse suspecte, foarte rare, au fost raportate după utilizare reacţii trecătoare, la nivelul pielii în locul aplicării produsului (eritem, alopecie locală, prurit, înroşire) şi mâncărime generală sau alopecie. De asemenea au mai fost raportate hipersalivaţie, reacţii neurologice reversibile (creşterea sensibilităţii la stimuli, depresie, alte reacţii neurologice) sau vomă. Uşoară hipersalivaţie, în cazul ingerării produsului, dacă animalul se linge pe blană după tratament. A nu se depăşi doza recomandată. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ:

Câine S (2 – 10 kg)

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Cale de administrare: externă, prin aplicare pe piele . Dozare pentru un câine care cântăreşte 2-10 kg: o pipetă de 0.67 ml / câine. În absenţa studiilor de siguranţă, intervalul minim dintre tratamente este de 4 săptămâni.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:

Soluţie spot-on. Modul de administrare Se ţine pipeta dreaptă. Loviţi uşor capătul îngust al pipetei astfel încât tot conţinutul acesteia să rămână în partea de jos. Rupeţi vârful pre-decupat al pipetei. Pe spatele animalului, la baza gâtului, în zona din faţa omoplaţilor faceţi o cărare în blană până se vede pielea. În această zonă poziţionaţi vârful pipetei pe piele şi prin apăsări repetate goliţi conţinutul acesteia, într-un singur loc, direct pe piele.

TIMP DE AŞTEPTARE:

Nu se aplică

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:

A nu se păstra la temperatură mai mare de 30 °C. A se depozita în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. 3/4 A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE):

Pentru căţei începând cu vârsta de 8 săptămâni. Utilizare în perioada de gestaţie, lactaţie sau în perioada de ouat Acest produs poate fi utilizat în perioada de gestaţie sau lactaţie.

Precauţii: Este foarte important să ne asigurăm că aplicarea produsului este făcută într-o zonă în care animalul nu poate să lingă produsul şi de asemenea, să ne asigurăm că animalele nu se ling unul pe celălalt după tratament. Îmbăierea sau scufundarea în apă la 2 zile după aplicarea produsului şi băile mai frecvente de o dată pe săptămână, trebuie evitate, deoarece nu există studii care să demonstreze cum acestea afectează eficienţa produsului. Şampoanele emoliente pot fi utilizate înaintea tratamentului, dar reduc durata de protecţie împotriva puricilor la aproximativ 5 săptămâni de la aplicarea produsului. Băile săptămânale folosind şampoane cu 2% chlorexidină nu au afectat eficienţa împotriva puricilor, fapt dovedit într-un studiu pe perioada a 6 săptămâni. Câinii nu trebuie lăsaţi să înoate în cursuri de apă timp de 2 zile după aplicare (vezi secţiunea 6.6) Poate exista deja pe animal o singură căpuşă. Din acest motiv nu poate fi exclusă transmiterea unei boli infecţioase dacă condiţiile sunt nefavorabile. Puricii de pe animalele de companie infestează de cele mai multe ori coşul acestuia, culcuşul şi zonele obişnuite de odihnă cum sunt covoarele şi canapelele, acestea trebuie tratate, în cazul unei infestaţii masive înaintea aplicării produsului, cu un insecticid adecvat şi aspirate în mod regulat. Supradozare Nu a fost remarcat nici un efect nedorit în cadrul studiilor referitoare la toleranţă, la câini şi căţei cu vârsta de 8 săptămâni sau mai mari sau cu o greutate de circa 2 kg, trataţi lunar cu de 5 ori doza recomandată. Riscul apariţiei efectelor secundare, totuşi, creşte în cazul supradozării (vezi secţiunea Efecte adverse), de aceea animalele trebuie tratate cu pipeta corespunzătoare greutăţii lor. Atenţionări pentru persoana care administrează produsul Acest produs poate cauza iritări mucoasei, pielii şi ochilor. În consecinţă, trebuie evitat contactul produsului cu gura, pielea sau cu ochii. Animalele şi persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la insecticide sau alcool trebuie să evite contactul cu Frontline Combo. A se evita contactul cu degetele, dacă acest lucru se întâmpla, se vor spăla mâinile cu apă şi săpun. Dacă se pulverizează accidental în ochi, se recomandă spălarea cu apă. A se spăla mâinile după utilizare. A se evita manipularea animalului până nu se usucă locul în care a fost aplicat produsul, de asemenea copiii nu trebuie să se joace cu animalele până în momentul în care se usucă blana. De aceea, se recomandă aplicarea tratamentului seara, iar pe durata nopţii animalele tratate să doarmă singure, nu cu unul din stăpâni şi mai ales nu cu copiii. A nu se fuma, mânca sau bea pe durata aplicării tratamentului.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ:

Fipronil şi (S)-metopren pot afecta organismele acvatice. Nu contaminaţi lacurile, cursurile de apă sau canalele cu acest produs sau cu pipetele goale. 4/4 Medicamentele nu trebuie eliminate prin aruncare în apa reziduală. Cereţi sfatul medicului veterinar în legătură cu eliminarea medicamentelor care nu vă mai sunt de folos. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului înconjurător.

DATE ÎN BAZA CĂRORA A FOST APROBAT ULTIMA DATĂ PROSPECTUL 15. ALTE INFORMAŢII:

Proprietăţi farmacodinamice Elimină puricii. Elimină căpuşele. Elimină păduchii. Fipronil omoară puricii în 24 de ore şi căpuşele în 48 de ore de la aplicare. Previne contaminarea mediului în care trăiesc animalele tratate, cu purici aflaţi în diverse stadii de dezvoltare

Scrie o recenzie

Frontline Combo S 2 -10 kg - 1 Pipeta

Frontline Combo S 2 -10 kg - 1 Pipeta

FRONTLINE COMBO SPOT ON CAINE S

Soluție antiparazitară de uz extern pentru câini de talie mică 2÷ 10 kg, împotriva puricilor, căpușelor și păduchilor, cu aplicare spot on.

30 produse din aceeași categorie:

Compare